top of page
  • Foto van schrijverinfo863020

XL-SUP

Bijgewerkt op: 19 jun. 2022


Een XL sup is bepaald geen sup die je lekker makkelijk op je dak legt. En je pompt ‘m ook niet even snel op. Een XL SUP heeft al gauw het volume van acht losse sups. Dat is dus een best beetje pompen. Je hebt je armen al laten verzuren voor je ook maar een meter hebt kunnen suppen en dan kost een XL SUP ook nog eens serieus veel centjes. Kortom: niet de sup die je privé snel zult aanschaffen. Überhaupt zal je een XL SUP niet snel in het wild tegenkomen. Serieuze SUP scholen hebben ze soms wel op stal liggen. Maar jeetje……Wat is zo’n uit de kluitengewassen SUP toch een gaaf stuk speelgoed. Je kunt er met tenminste zes volwassenen op peddelen. En ga je met kinderen, dan kun je afhankelijk van de leeftijd er wel acht tot tien stuiterballen op kwijt.


Op een XL is het altijd lachen, gieren en brullen

Maar wat kun je nu eigenlijk doen met zo’n enorm bakbeest van een sup? Laten we beginnen met het meer ontspannen peddelen. Op een XL is het altijd lachen, gieren en brullen, zet een kluitje mensen op een XL SUP en na kort wennen en afstemmen zal het gevaarte snel op gang komen. Het gaat verdacht makkelijk en het zal je opvallen hoe stabiel hij is. En dan lekker gaan! Is het mooi weer dan neem je gewoon een picknickmand mee en heb je een XL terras. Bij mooi weer is het ook perfect om er lekker vanaf te duiken.


Op een XL sup ben je altijd bij elkaar en dus super gezellig

Maar een XL SUP is meer dan een met lucht gevuld luchtbed. Neem je het peddelen wat serieuzer dan probeer je met een team de grens op te zoeken in snelheid en samenwerking. Met zoveel spierkracht aan boord kun je snelheden bereiken die veel mensen op een losse sup niet gaan halen. Een soort drakenboot dus. Moet je wel mooi gelijk de peddels in het water steken. Een stuurman aanwijzen helpt ook om tot een maximale snelheid te komen. Maar op deze manier is het een volledige workout die je de volgende dag nog gaat voelen in je spieren.


Maar dan heel wat anders: neem je kampeerspullen mee! De waterdichte tassen leg je in het midden van het board. En dan is een XL SUP opeens een camper. Je kunt er met een mannetje of vier prachtige meerdaagse tochten mee maken. Voor een pauze hoef je de wal niet op te zoeken. Het board is groot genoeg om loom op te zonnebaden en een kop koffie te doen. En als het heel mooi weer is dan hoef je geen kampeermatje op te blazen. Het dek van het board is een prima vervanging van zo’n matje. Bij mooi weer hoef je de tent niet eens op te zetten en val je in slaap met de sterren boven je hoofd.

Suppen Harderwijk, Suppen Veluwemeer, Suppen Randmeren, Suppen Gelderland, Suppen met hond, Sup-les, Suppen beginners, teamuitje.

90 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page