top of page
  • Foto van schrijverinfo863020

Touren of trainen?

Bijgewerkt op: 15 mei 2022

Ik vind het leuk hoor om een rondje te suppen, maar na een half uurtje ben ik het eigenlijk wel zat. Wat maakt dat trainen voor jullie zo leuk? Ik snap het niet zo.


Wat een heerlijke vraag. Uhm ja, waarom eigenlijk?


Er zit een groot verschil tussen lekker relaxed touren en trainen. Bij het touren heb je een lage hartslag, kan je vaak nog lekker kletsen en geniet je van de omgeving. Bij het trainen heb je geregeld een hoge hartslag, hap je af en toe naar zuurstof waardoor er geen zinnig woord uitkomt en heb je soms evenmin in de gaten waar je precies peddelt. tot hier nog niet echt iets sprankelends maar de focus is anders. Het doel is anders!


Bij touren is de kans aannemelijk dat mensen een mooie zomerse dag uitkiezen. Of een dag met weinig wind. Heel begrijpelijk want dan komt het woord RELAXED ook meer tot haar recht. Als je traint ga je het water op, punt! (Bijna) ongeacht het weer. Er zijn natuurlijk uitzonderingen maar wind, regen en kou houden ons niet tegen, integendeel! Leren omgaan met golven van de voor-, achter- en zijkant. VET uitdagend! Trainen in de kou….de koffie smaakt daarna nog zoveel lekkerder en regen? We zijn wel wat water gewend.


En de work-out die je je hele lijf geeft met suppen is waanzinnig.

Je core, je rug, armen, schouders, benen, billen….waaaaahhhhhh alles wordt sterker en strakker! Echt een goede reden om minstens 2 keer in de week op die sup te stappen en de focus te hebben op ‘lekker door peddelen’. En door dat lekkere door peddelen ben je vaak zo bezig met je techniek dat de gebeurtenissen van die dag even verdwijnen. Je hoofd in de wind, je focus op je ademhaling, letten op je techniek, het geklots van het water om je board. Een briljante manier om te resetten.


Dat kou een emotie is wordt wel vaker gezegd. Wij hebben daar niet zoveel mee en onze voeten in de winter evenmin. Die zijn gewoon kapot koud en dat is verrekte pijnlijk. Dat het na een training soms een uur duurt voordat ze van lijk-geel weer naar baby-rose gaan, dat is echt niet altijd een pretje. Maar toch…..dat is geen reden om niet te gaan.


Dus dat. Uitdagend door zoveel verschillende weersomstandigheden én goed voor lichaam en geest.Suppen Harderwijk, Suppen Veluwemeer, Suppen Randmeren, Suppen Gelderland, Suppen met hond, Sup-les, Suppen beginners, teamuitje.

146 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page