top of page
  • Foto van schrijverinfo863020

Suppen in Harderwijk met Mirjam

Bijgewerkt op: 29 mei 2022

Hoe kwam je op het idee om te gaan suppen?

Een aantal jaren geleden ben ik via vrienden in aanraking gekomen met suppen. Vrienden hadden supboards en ik mocht er wel even één gebruiken om een rondje met ze mee te suppen. De gemiddelde zeester heeft een hogere bewegingssnelheid dan dat ik toen had op de sup, maar ik werd er wel blij van, het water, buiten sporten en nieuwe delen van de mooie natuur ontdekken. Daarna hebben we in 2016, georganiseerd vanuit HISWA, met elkaar een rondje Amsterdam op de sup gedaan en was ik verkocht. Lang bleef suppen een beetje op de achtergrond, naast de andere sporten die ik deed (o.a volleybal), nu maak ik er meer tijd voor en krijgt niks mij meer van het board af ;-)


Wat brengt het suppen je (zowel fysiek als mentaal)

Het suppen brengt me veel lol, energie, gezelligheid en ik vind het heerlijk om (een beetje) fanatiek buiten te sporten, liefst op het water. Voor mij komt veel dus bij elkaar met suppen. Voorheen heb ik best veel geraft, dat is logistiek lastiger te plannen en te doen, dus voor mij is dit een laagdrempelige, fijne manier van watersporten, samen met de leukste mensen uit Harderwijk en omgeving ;-). Ik vind het fijn om naast mijn baan tijd en ruimte te maken voor de training bij SUP&GO, hiermee houd ik mezelf fysiek en mentaal in balans.

Waarom suppen bij SUP&GO?

Suppen bij SUP&GO is top, mede door de fijne begeleiding door Marnix en Diane, afwisselende trainingen en hele leuke mensen die ook trainen. Ik denk dat Marnix en Diane echt goed hebben nagedacht over hun organisatie, concept, daarbij wordt gebruik gemaakt van goede materialen.

Heb je nog een ‘Sup-wens’? Iets wat je bijvoorbeeld graag zou willen leren/doen?

Ik zou nog veel willen leren op de sup; hele soepele en snelle pivot turns maken (zonder onbewust een gezicht als een oorwurm te trekken of zonder half in het water te belanden). Daarnaast, is het misschien leuk om met z'n allen toe te werken naar een sup wedstrijd, eens kijken waar we toe in staat zijn. En vooral leuk om door te gaan met de trainingen en sup trips!

Aan wie uit de training-groep zou je dit sup-stokje willen doorgeven?

Ik geef het stokje door aan Patricia. Vorig jaar maart was mijn eerste training in Harderwijk, samen met Patricia. Lieve Patries, jij mag nu bloggen, succes!Suppen Harderwijk, Suppen Veluwemeer, Suppen Randmeren, Suppen Gelderland, Suppen met hond, Sup-les, Suppen beginners, teamuitje.
75 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page