top of page
  • Foto van schrijverinfo863020

Suppen in Harderwijk met Tessa

Bijgewerkt op: 28 sep. 2022


Hoe kwam je op het idee om te gaan suppen?

Zo'n 2 jaar geleden was ik op zoek naar een leuke en sportieve activiteit om samen met mijn vriendin te gaan doen. We wilden niet alleen op het terras crashen in het mooie Harderwijk maar ook het water op, actief zijn en van de zon genieten. Suppen was nieuw voor ons. Ja, we hadden het wel eens voorbij zien komen op social media enzo, maar we hadden het nog niet eerder geprobeerd. En aangezien we wel van een sportieve uitdaging hielden (en houden) leek het ons tof om het een keer te proberen. Dus we boekten een les. De beste keuze ooit kan ik je vertellen!


Hoe was je eerste sup-ervaring?

Met een gezonde dosis zenuwen kwamen we aan bij Sup&Go. Er ging van alles door m'n hoofd. Stel je voor dat ik erin val, of dat ik er niks van bak of dat het moeilijk is, of of of... Gelukkig werden de zenuwen al snel weggenomen door Marnix. Hij stond daar super chill te wezen, gaf een duidelijke uitleg inclusief grappen en we zagen het helemaal zitten om het water op te gaan. Eerst op onze knieën maar zodra we de bocht om waren gingen we staan. Wat een feestje op het water! Overal bootjes en gezelligheid. Het geklots van het water, het gezellige kletsen ondertussen maakte het super relaxed. 1,5 uur vloog voorbij.

Eén ding wist ik zeker: dít wilde ik vaker doen.

En dat gebeurde want na deze ervaring reed ik iedere week van Lelystad naar Harderwijk om te gaan suppen. En iedereen die die ook maar een beetje enthousiast keek zette ik achter in m'n auto om ook een toffe sup ervaring op te doen.


Wat brengt het suppen je?

In september 2020 ben ik gestart met trainen. Door een burn-out had ik een jaar thuis gezeten. Daardoor lag het sporten al lange tijd stil. Ik voelde me niet fit maar wilde dat wel graag weer worden. Ik merkte dat ik tijdens het relaxte suppen fysiek al best goed bezig was.

Tijdens de trainingen ontdekte ik dat ik spieren had op plekken waarvan ik niet eens wist dat ik ze had... Een onwijs goeie workout dus! Al snel merkte ik dat ik écht fitter werd en ik veel meer energie kreeg.

Mentaal doet het suppen ook veel met me. Heb je een drukke dag gehad? Of heb je kopzorgen? Ga suppen. Tijdens het suppen vergeet je alles en ligt je focus al heel snel bij je lichaam aan het werk zetten, de techniek en plezier maken met elkaar. Je hoofd is binnen no time leeg. En dat is fijn!

Buiten sporten, in de natuur en op het water met wat voor weer dan ook geeft een enorm gevoel van vrijheid. Even de boel de boel laten en tijd voor jezelf. Ik ben van mening dat tijd inplannen voor jezelf super belangrijk is. En het suppen geeft mij het ultieme gevoel van echt even tijd voor mezelf hebben.


Waarom suppen bij SUP&GO?

Nou, dat is niet zo moeilijk hoor! Omdat SUP&GO een plek is waar het altijd gezellig is en je helemaal jezelf kunt zijn. Iedereen is welkom en Marnix en Diane maken van iedere training weer een top training waarin je uitgedaagd wordt en je je grenzen kunt verleggen.

SUP&GO staat voor onwijs goede en gevarieerde trainingen, gezelligheid, verbinding, gastvrijheid en het echt 'zien' van hun leden. Plus, daarnaast organiseren ze regelmatig toffe City tours waardoor je op plekken komt waar je normaal gesproken niet zo snel komt. Oh en vergeet SUP&CAMP niet. Zowel de zomer als winter editie waren echt te gek!


Heb je nog een ‘Sup-wens’? Iets wat je bijvoorbeeld graag zou willen leren/doen?

Jazeker heb ik nog een Sup-wens! Wel meerdere trouwens. Suppen in het buitenland op prachtige meren of in grote steden, dat lijkt me geweldig.

Een clinic wave suppen staat ook op mijn wensenlijstje en is al in de planning. En natuurlijk lekker blijven trainen bij SUP&GO.

Onder het mom 'niet alleen wensen maar ook gewoon doen', ga ik mijn wensen dit jaar ook uitvoeren. Kom maar door met SUP&HIKE!


Aan wie uit de training-groep zou je dit sup-stokje willen doorgeven?

Ik geef het stokje door aan Raymond!Suppen Harderwijk, Suppen Veluwemeer, Suppen Randmeren, Suppen Gelderland, Suppen met hond, Sup-les, Suppen beginners, teamuitje.

183 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page