top of page
  • Foto van schrijverinfo863020

Suppen in Harderwijk met Shahram

Bijgewerkt op: 22 mrt. 2022


Hoe kwam je op het idee om te gaan suppen?

Ik ben een watersport liefhebber en suppen stond al enige tijd op mijn lijstje. In 2021 ging ik dichter bij het water wonen in Harderwijk en toen dacht ik 'nu ga ik ook gelijk beginnen met suppen.' Dus startte ik bij SUP&GO.


Hoe was je eerste ervaring?

Ik was een beetje zenuwachtig omdat ik niemand kende en nooit op een sup had gestaan, maar aan andere kant had ik er ook erg veel zin in. Een nieuwe sport met nieuwe uitdagingen. Het waren allemaal super gezellige gasten bij SUP&GO en het mooie weer hielp ook zeker mee. Ik had alleen nooit gedacht dat suppen ook staat voor hard werken 😊.


Wat brengt het suppen je?

Op zowel fysiek als mentaal vlak kan ik mijn grenzen steeds, maar ook verder verleggen. Terwijl ik geen 20 meer ben merk ik toch dat ik lichamelijk sterker word en een betere conditie krijg. Daarnaast is suppen ook een heel technische sport. De combinatie van werken aan mijn conditie, het bewaren van mijn balans en de juiste techniek aanleren is erg belangrijk en essentieel.


Mentaal gezien heb ik heel veel aan het suppen. Vanuit het verleden heb ik twee slechte ervaringen met het water/zee. Suppen helpt mij om mijn angst te overwinnen en tegelijk mijn grenzen te verleggen.


Je kan rustig suppen en vanaf het water intens genieten van de de wereld om je heen. Maar je kan ook fanatiek trainen totdat je er bij neervalt (bij wijze van spreken 😊).

Maar zelfs na een training in windkracht 7 tot 8 met golven ter hoogte van je knie kan ik genieten van het suppen. Maar; je moet wel een doorzetter zijn en het niet erg vinden om af en toe in het water te vallen in de winter ☹.


Waarom suppen bij SUP&GO?

De eerste keer zocht ik een SUP club in Harderwijk. Na de eerste keer was het zo gezellig met het team én interessant qua training dat ik bleef hangen.


Heb je nog een ‘Sup-wens’? Iets wat je bijvoorbeeld graag zou willen leren/doen?

Ik zie mezelf nog steeds als een beginner en moet nog een hoop leren. Maar als ik toch moet kiezen dan zou ik graag nog meer aan mijn techniek willen werken om lange afstanden goed vol te kunnen houden (met daarbij verschillende vormen van interval).

En misschien ooit lekker op zee suppen maar wel graag in de zomer 😊


Aan wie uit de training-groep zou je dit sup-stokje willen doorgeven?

Aan mijn sportbuddy Marliz 😊. Deze is in april aan de beurt.Suppen Harderwijk, Suppen Veluwemeer, Suppen Randmeren, Suppen Gelderland, Suppen met hond, Sup-les, Suppen beginners, teamuitje.

96 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page