top of page
  • Foto van schrijverinfo863020

Suppen in Harderwijk met Raymond

Bijgewerkt op: 28 sep. 2022

Hoe kwam je op het idee om te gaan suppen?

Ik ga al een aantal jaren met vakantie naar Zeeland. Daar had ik altijd een rubber opblaasbootje om lekker op het water te dobberen. Maar na oneindig veel gaten, was het uiteindelijk niet meer mogelijk om het bootje te plakken. Ik had dus wat anders nodig om een beetje op het water rond te drijven. Na een jaartje zonder gezeten te hebben dacht ik dat een (opblaas) kano misschien wel wat was. Nou dat was geen succes. Dat had misschien mede te maken met de kwaliteit en het feit dat ik alleen maar fatsoenlijk achteruit kon kanoën. Toen ben ik op de een of andere manier in aanraking gekomen met Stand Up Paddling. Ik heb het eerst een paar keer geprobeerd en toen begin 2017 een echte sup aangeschaft. Een Red Paddle Ride, daar heb ik een aantal jaar veel plezier mee gehad in de vakanties.

Wat brengt het suppen je?

Ik kan alleen maar zeggen dat het suppen lekker relaxed is. Regelmatig een middagje op de lokale plas rond peddelen. En een beetje rondkijken of er nog wat in de natuur te zien is. En ik heb inderdaad heel veel gezien tijdens de tochtjes. Meestal is de GoPro camera mee om te proberen wat vissen, vogels of andere natuur vast te leggen.

Toen ik wat meer ben gaan suppen kwam ik erachter dat een ander modelletje sup weer nieuwe uitdagingen bracht. Wat smaller wat puntiger wat sneller. Het werd allemaal wat makkelijker en je wordt wat vertrouwder om af en toe een trucje te doen. Waar natuurlijk geen filmpjes van gemaakt zijn. De nieuwe sup was ook wat sneller. Ook ging ik af en toe met een kanoër ergens peddelen. Dan moet je nog stevig door peddelen om bij te blijven. Vaak ook wat langere tochtjes, dan komt er toch wel wat fysieke inspanning bij kijken.


Waarom Suppen bij Sup&Go?

Op een zeker moment komt er wat stagnatie in de vooruitgang. Uiteraard vele YouTube filmpjes bekeken over hoe het moet en vooral hoe het niet moet. Die laatste waren een goede bijdrage. Maar ook de filmpjes over techniek en freestyle-trucjes waren goed om te bekijken. Ik heb er veel van opgestoken maar het is toch fijn om het van dichtbij te zien en het verteld te krijgen waar het mis gaat.

Ik heb toen een cursus voor sup instructeur gedaan in de hoop nog wat extra inzicht te krijgen in de techniek van het suppen. Ik ben blij dat ik dat gedaan heb. Het was een leuke cursus maar niet geschikt om veel beter te worden met de techniek. Gelukkig waren er nog meer cursisten, waarvan er 1 mij wist te vertellen dat Sup&Go bestond.

Ik heb toen een privéles geboekt bij Sup&Go (met Marnix) om even te kijken of dat wat vooruitgang kon brengen. Gevolg was dat ik de hele winter gepeddeld heb met Sup&Go onder begeleiding van Marnix of Diane. Dat was een leuke ervaring en heeft mijn techniek een boost gegeven.

En een andere reden is natuurlijk alle sup dudes en dudettes bij Sup&Go die een hele grote bijdrage leveren aan de fun, gezelligheid en onderlinge motiverende strijd.


Heb je nog een 'Sup-wens'?

Wat mij betreft kan het niet gek genoeg op de sup. Als ik wat zie op YouTube dan probeer ik dat graag zelf ook even uit. Meestal met weinig succes, maar soms is het te leuk om het te blijven proberen en dan uiteindelijk toch de goede kant op te gaan. Beachstarts, buoy turns, vliegende starten, achter bootjes aan suppen, down wind, up wind of whatever nog mogelijk is... Ik wil het deze zomer allemaal uitproberen.


Aan wie uit de training-groep zou je dit sup-stokje willen doorgeven?

We zijn er nog niet met deze blog-estafette, ik geef het stokje door aan Katrijn!


Suppen Harderwijk, Suppen Veluwemeer, Suppen Randmeren, Suppen Gelderland, Suppen met hond, Sup-les, Suppen beginners, teamuitje.

86 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page