top of page
  • Foto van schrijverinfo863020

Suppen in Harderwijk met Patricia

Bijgewerkt op: 7 jul. 2022


Hoe kwam je op het idee om te gaan suppen?

In 2018 heb ik Diane ontmoet op een camping in Frankrijk. We stonden aan een prachtig meer waar zij aan het suppen was. Ik had daar nog nooit van gehoord en dacht: wàt ben je aan het doen? Er waren meerdere mensen aan het suppen en van een buurman mochten we zijn sup even lenen. Dat was leuk! Dus wij naar de Decathlon en daar kochten we onze eerste sup. Van Diane heb ik mijn eerste suples gekregen op het meer in Frankrijk. Ik lag er regelmatig naast, maar dat mocht de pret niet drukken.


Hoe was je eerste ervaring?

Toen in 2020 SUP&GO kwam heb ik eerst een Sunset tour gedaan. Dat smaakte naar meer… Toen een privéles en na een tour door Amersfoort vond ik het suppen te leuk om alleen in de zomervakantie te doen. In de kerstvakantie ben ik begonnen met privélessen en nu sup ik wekelijks als sport.


Wat brengt het suppen je (zowel fysiek als mentaal)

Het suppen geeft me elke keer weer het gevoel dat ik 1.5 uur vakantie heb. Ik vind het heerlijk om buiten te zijn, buiten te sporten, maar ik ervaar ook veel rust, ‘even weg van de wereld’. Qua conditie merk ik ook veel verbetering. Mijn eerste lessen hield ik nog geen 1,5 uur staand vol. Regelmatig moest ik even zitten en stretchen. Nu peddel ik in de Elite groep mee en ik zou het niet meer willen missen. Ook de gezelligheid van de groep is zeer waardevol, allemaal leuke mensen!


Waarom suppen bij SUP&GO?

Omdat ik Diane al had ontmoet was het eerste contact al gelegd. Diane en Marnix zijn professionele instructeurs, weten de techniek goed over te brengen en weten ieder op zijn eigen niveau te motiveren en tot het uiterste te laten gaan. Altijd in voor gezelligheid, super enthousiast. Elke training is weer een feestje.


Heb je nog een ‘Sup-wens’? Iets wat je bijvoorbeeld graag zou willen leren/doen?

Ik zou nog heel graag willen suppen op zee! Ook wil ik nog een keer mee op een reis naar het buitenland en een wedstrijd suppen op de Seine, gewoon voor de lol, lijkt me ook fantastisch!


Aan wie uit de training-groep zou je dit sup-stokje willen doorgeven?

Bij deze geef ik het stokje door aan Tessa. Al vele malen gezellige trainingen samen gehad.


Suppen Harderwijk, Suppen Veluwemeer, Suppen Randmeren, Suppen Gelderland, Suppen met hond, Sup-les, Suppen beginners, teamuitje.

209 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page