top of page
  • Foto van schrijverinfo863020

Suppen in Harderwijk met Katrijn

Hoe kwam je op het idee om te gaan suppen?

Ik heb zo ongeveer mijn hele leven paard gereden. Nadat ik hiermee gestopt was, ging ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Hardlopen bleek al snel niet voor mij weg gelegd, te blessuregevoelig. Voor het eerst in mijn leven belandde ik bij de fysio. Daarna de sportschool geprobeerd en daar kwam ik er al snel achter dat binnensporten het ook niet is voor mij. Vriendin Marloes riep al een tijdje dat suppen echt wat voor mij was. Ik dacht heel eerlijk dat het een beetje een duffe sport was en dat ik het te saai zou vinden. Niets bleek minder waar, suppen is een hartstikke leuke en uitdagende sport.


Hoe was je eerste sup-ervaring?

Inmiddels drie jaar geleden heb ik me aangemeld voor een beginnersles. De groep was vrij groot en zo ook het niveauverschil. Ik kon lekker meekomen dus ik voelde me heel wat. Ik leefde nog in de illusie dat ik een natuurtalent was, haha. Na vijf lessen had ik wat boardgevoel ontwikkeld en stond ik er niet meer met verkrampte tenen op. Ik mocht een keer aansluiten bij de Elitetraining. Toen ontdekte ik wat suppen echt was. Veel meer dan een beetje rond peddelen in de haven. Ik zag een stoere groep fanatieke sporters die pivot turns maakten, moeiteloos konden side draften en vooral bezig waren met techniek want suppen is een hele technische sport. Ik was direct geprikkeld, dit wilde ik ook leren.


Wat brengt het suppen je?

Voor het eerst sinds mijn geliefde paardensport ging mijn hart weer sneller kloppen van een sport. Ik vond het zo leuk dat ik wekelijks ging suppen, dus ook in de winter. Heerlijk om wekelijks het water op te gaan. Ik woon in Harderwijk en de stad is letterlijk een heel stuk groter voor me geworden. Als natuurliefhebber word ik daarnaast elke week getrakteerd op mooie zonsondergangen, een heldere sterrenhemel, spiegelglad water of soms hoge golven. Geen training is hetzelfde mede dankzij de elementen van de natuur. Heel cliché maar zo waar, na een dag werken is suppen echt de ultieme uitlaatklep.


Waarom suppen bij SUP&GO?

Ik gaf het al aan, geen training is hetzelfde. Naast leuk gezelschap zijn Marnix en Diane echt fantastische sup-instructeurs. Enthousiast en zo bevlogen van het suppen. Ze verzinnen continu iets nieuws waardoor het suppen uitdagend en vernieuwend blijft. Bij elke training is het weer een verrassing wat we gaan doen. Daarnaast trekt deze sport superleuke mensen aan. Ik train met de Elite, een hechte groep waarin vriendschappen zijn ontstaan. Vanuit andere sporten ben ik veel meer competitie gewend, in het suppen is het allemaal veel relaxter en daardoor leuker. Iedereen gunt elkaar alles maar tijdens wedstrijden is het wel een echte strijd. Zo hebben we deze zomer met z’n zessen vanuit SUP&GO meegedaan aan het NK Suppen in Almere. Wat een avontuur, zo van genoten. Een van de leukste dagen van 2022!


Heb je nog een Sup-wens?

‘Als je kunt suppen op het Wolderwijd, kun je overal suppen’ aldus Marnix en Diane. Dus dat is meteen mijn wens, op zoveel mogelijk plekken ter wereld suppen. Binnen Nederland heb ik al op veel toffe plekken gesupt zoals Amsterdam tijdens het Light Festival. Bonaire, Sardinië, Elba en Corsica kan ik ook afvinken. In oktober staat Kandersteg (Zwitserland) op de planning met SUP&GO. Daar kijk ik enorm naar uit… en daarna, misschien IJsland.


Aan wie uit de training-groep zou je dit supstokje willen doorgeven?

Natuurlijk aan Marloes want zonder haar had ik het suppen nooit ontdekt.125 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page