top of page
  • Foto van schrijverinfo863020

Suppen in Harderwijk met Diana

Hoe kwam je op het idee om te gaan suppen?

Ik las een stukje in de krant over SUP&GO en het verhaal trok mijn interesse. Vanaf dat moment ben ik Marnix en Diane gaan volgen op Instagram. De winter stond voor de deur en ik ga dan altijd het liefst in winterslaap, dus ondanks de leuke en mooie foto`s die ik steeds tegen kwam was er geen haar op mijn hoofd dat dacht: “Laat ik eens lekker een suplesje nemen”. Toen de maand maart in zicht kwam en ik met mijn lieve buurvrouw op een zonnige zondag gezellig met de buren een wijntje dronk vertelde zij dat ze ook een keer een lesje wilde bij SUP&GO. Die middag hebben we er direct een gepland….

Hoe was je eerste ervaring?

Ik weet het nog goed. Toen we de les planden was het prachtig weer en konden we zonder jas in het zonnetje zitten. Op onze eerste les was het koud, nat en grijs. Maar we zijn gegaan. Eenmaal aangekomen worstelden we ons in een long john en kregen we op de kant een duidelijke uitleg van Diane. Toen gingen we het water op…dat was spannend, want een nat pak wilde ik liever niet. Een paar weken voor deze les kon je namelijk nog schaatsen op deze plek, dus het water was koud. Met bewondering zag ik hoe makkelijk het suppen Diane afging. Ik dacht toen direct 'dat wil ik ook leren.' Na een rondje kwamen we aan bij de molen van Harderwijk en de woonboten. Hier was een foto momentje… door het foto momentje was mijn focus weg, mijn voet verplaatste ik op het board, ik raakte uit balans en daar ging ik…het water in. Koud was het, maar het pak deed zijn werk waardoor ik niet heel veel last had van de kou. Na de les stapte ik vol energie met mijn buurvrouw weer op de fiets. Mijn eerste strippenkaart was gekocht en een week later stond ik weer op het board.

Wat brengt het suppen je?

Ik sup nu bijna twee jaar met heel veel plezier bij SUP&GO. Het eerste sup jaar waren er nog regelmatig beperkingen in wat je mocht doen tijdens de Corona pandemie. Suppen kon altijd en dat heeft mij persoonlijk door heel wat dipjes heen geholpen. Als ik bij SUP&GO aankwam werd vaak mijn hoofd direct leeg. De plek is mooi en door het weer altijd anders. Dat geldt ook voor de trainingen. Je hele lichaam is aan het werk en je verlegt grenzen. Die zomer was fantastisch en stond ik geregeld twee keer in de week op de sup. En toen kwam de herfst en de winter en heb ik mijzelf doen verbazen dat ik die winter gewoon heb door gesupt.

Waarom suppen bij SUP&GO?

Vanwege het totaal plaatje. Marnix en Diane bieden gevarieerde trainingen aan, de plek, de gezellige mensen die komen suppen, de thee momentjes, de verschillende mogelijkheden van suppen, denk aan trainen en touren. Maar ook de suptours buiten Harderwijk zijn erg leuk. Vorig jaar heb ik ze allemaal mogen meemaken en dat was echt een feestje. Dit jaar is het mij helaas wat minder gelukt. Hoogtepunt van afgelopen jaar was SUP&HIKE in Kandersteg Zwitserland. Met mooie mensen dit avontuur beleefd, samen grenzen verlegd en herinneringen gemaakt. Alles was tot in de puntjes verzorgd. Volgend jaar ben ik er weer bij…

Heb je nog een sup wens?

Jazeker.. Ik wil dit jaar mijn techniek nog meer verbeteren. Daarnaast zou ik graag ook nog andere plekken op de sup willen ontdekken. Dit kan zowel in Nederland als in het buitenland. Vorig jaar zomer heb ik ook prachtig gesupt in Denemarken. Nu ik mij aan het oriënteren ben voor de zomervakantie houd ik daar stiekem wel rekening mee. Met iets beter weer een keer een goede downwind meemaken staat ook op mijn lijstje. Vorig jaar heb ik dat een keer gedaan met Marnix en Tessa en dat vond ik geweldig. Misschien meedoen aan de SUP&GO CUP…genoeg wensen dus..

Aan wie uit de trainingsgroep zou je dit stokje willen doorgeven?

Ik geef het stokje door aan mijn supbuddy en Kandersteg reisgenoot Bram. Met zijn scherpe humor is het altijd gezellig op de sup… Maar vergis je niet, fanatiek is hij ook..

Suppen, suppeninharderwijk, suples, sup, supverhuur.
75 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page