top of page
  • Foto van schrijverinfo863020

Suppen in Harderwijk met Marloes

Hoe kwam je op het idee om te gaan suppen?

Ik ken Diane al heel lang vanuit mijn kapsalon omdat ik al jaren haar haar mag knippen. Op een dag vertelde ze mij in de kappersstoel dat ze van plan was een supschool/verhuur te beginnen. Ze vroeg mij om advies omdat ik ook ondernemer ben. Ik was direct enthousiast over haar plannen. Toen Diane een aantal weken later weer bij me in de kappersstoel zat, vertelde ze dat ze SUP&GO ging oprichten samen met Marnix. Een goede zet, zou later blijken want wat een succesvol duo! Ik was zelf ook op zoek naar een sport en had geen zin in die saaie sportscholen maar wilde buiten sporten. Ik vroeg daarom meteen aan Diane of zij me het suppen wilde leren en ik bij haar kon sporten, zo gezegd zo gedaan! Ik was er vanaf het eerste uur bij en sup nog steeds wekelijks met veel plezier bij SUP&GO.


Hoe was je eerste ervaring?

Ik weet nog goed dat ik mijn eerste aantal meters langs de boulevard maakte. Ik had een privéles van Diane. Ik stond vreselijk te wiebelen en ik dacht, ik leer dit nooit! Het was een hele warme dag, ik had geen conditie en was volkomen oververhit. Op een gegeven moment ben ik zelfs even van het board af gesprongen om een verkoelende duik te maken. Ik zag hoe goed Diane kon suppen, zoveel beheersing en techniek. Ik dacht, dit wil ik ook. Ik vroeg aan haar of ze me niet elke week wilde trainen. Op deze manier raakten meer mensen enthousiast en konden we een trainingsgroep starten met elkaar. Die groep is vandaag de dag uitgegroeid tot meerdere fanatieke trainingsgroepen.


Wat brengt het suppen je?

Helaas nog steeds niet zo’n afgetraind lichaam als Diane ;-) Alle gekheid op een stokje, mijn conditie is enorm verbeterd. Dat rondje Boulevard is inmiddels een Time Trial geworden met onze elitegroep. Dit zorgt ervoor dat je je mentaal blijft uitdagen en alle beslommeringen van de dag vergeet zodra je op de plank staat. Zelfs hartje winter met een muts en handschoenen (die na 10 minuten eigenlijk al uit gaan omdat je het echt te warm hebt) suppen we door.


Waarom suppen bij SUP&GO?

Als ondernemer ben ik zelf ook al druk genoeg met het regelen van mijn eigen toko. Diane en Marnix bedenken zoveel leuke dingen. Het is altijd leuk om aan te haken, ik hoef nergens aan te denken of het is geregeld. Ik heb enorm genoten van SUP&HIKE Kandersteg in Zwitserland. Ook dit werd tot in de puntjes voorbereid. Hier haal ik ook weer mijn energie uit.


Heb je nog een sup-wens?

Als de vuurtoren begint te fluiten… om dan mee te gaan met de diehards het Veluwemeer op, voor een vette downwind op een hardboard.


Aan wie uit de trainingsgroep zou je dit stokje willen doorgeven?

Ik geef het stokje door aan mijn supbuddy en Kandersteg reisgenoot Diana.120 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page