top of page
  • Foto van schrijverinfo863020

Suppen in Harderwijk met Edith

Bijgewerkt op: 9 jul. 2022


Hoe kwam je op het idee om te gaan suppen?

Ik ben een buitenmens en geniet er van om buiten te bewegen. In het bos wandelen of fietsen. Het water trekt mij ook altijd. Vroeger heb ik ook gesurft en af en toe ga ik mee om te zeilen. Iedere keer als ik een sup zag dacht ik 'dat wil ik ook proberen.'

Ik heb mijn zus en vriendin mee gevraagd maar die wilden alleen horizontaal op een sup dus heb ik mijzelf ingeschreven voor een proefles bij SUP&GO.


Hoe was je eerste ervaring?

Het was prachtig weer. We supten door de haven en een stukje het Wolderwijd op, ik dacht meteen 'ik wil hier meer van'!


Wat brengt het suppen je? Heel veel; ik houd van de elementen zon, water, wind. Ik geniet van het uitzicht over het water maar ook zeker van die opvliegende zwaan en de steeds weer andere sfeer door het weer. Je bent echt even weg van alles, soms even helemaal op jezelf gericht. Mijn hoofd leeg maken op het water geeft mij mentale energie. En de leuke groep mensen bij SUP&GO is natuurlijk de kers op de taart (een grote kers wel te verstaan).


Fysiek gezien was ik de periode voordat ik ging suppen een beetje uit balans. Ik ben namelijk overdreven rechts georiënteerd (niet politiek gezien hoor). Ook in mijn werk en met andere sporten voer ik dat door. Tijdens het suppen word ik gedwongen om zo symmetrisch mogelijk te bewegen. Links en rechts in balans te houden anders raak ik natuurlijk uit koers.

Ook merk ik dat mijn conditie en spierkracht vooruit zijn gegaan. Zeker omdat ik af en toe mijn grens kan opzoeken en daar overheen kan en wil gaan. Het voelt als gezonde competitiviteit.


Waarom suppen bij SUP&GO?

Vanaf het 1e moment komt het enthousiasme voor de sport over .

Marnix en Diane zijn met hun leuke energieke persoonlijkheden het perfecte gezicht voor hun SUP&GO!!

Zij maken de trainingen super leuk, met afwisseling van flinke uitdaging om je grenzen te verleggen aanmoedigingen en relaxte momenten en zelfs een beetje voor bezinning. Ook tijd voor een leuk gesprekje ..kortom SUP&GO is voor mij sup&more.


Heb je nog een ‘Sup-wens’?

Mijn supwens is al een beetje in vervulling gegaan door de SUP&theCITY trips. Een heerlijke manier om een stad te zien vanaf het water en ook nog actief bezig te zijn. Mijn grootste wens is om te suppen op een groot mooi blauw meer tussen de bergen. Dat lijkt me geweldig!

En.....Ik zou graag een hoofdstand op de sup willen leren maken en natuurlijk wil ik die snelle draai leren en een goede beachstart.

Ik blijf dus nog even!


Aan wie uit de training-groep zou je dit sup-stokje willen doorgeven?

Ik geef mijn stokje graag door aan Sharam. Die is in maart aan de beurt.Suppen Harderwijk, Suppen Veluwemeer, Suppen Randmeren, Suppen Gelderland, Suppen met hond, Sup-les, Suppen beginners, teamuitje.

84 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page