top of page
  • Foto van schrijverinfo863020

Suppen in Harderwijk met Marliz

Bijgewerkt op: 9 jul. 2022

Hoe kwam je op het idee om te gaan suppen?

Floor trainde al een tijdje bij SUP&GO en liet mij voor onze deur in het Waterfront in Harderwijk haar skills zien, waaronder de pivot turn. Wauw!!! Ze vond het suppen ook wel wat voor mij en heeft mij ertoe aangezet om te starten. Mijn eerste training was een feit op 15 mei 2021. Ik was gelijk “hooked”!

Hoe was je eerste ervaring?

De eerste ervaring was best onwennig, want de balans en de juiste houding waren nog ver te zoeken tijdens de eerste les. Ik ervaarde het eerste half uur een behoorlijke spanning in mijn voeten en onderbenen. Na het eerste half uur verdween de spanning grotendeels en merkte ik dat het best wel goed ging. Het was ook nog eens supergezellig. Hier wilde ik zeker weten meer van!


Wat brengt het suppen je (zowel fysiek als mentaal)?

Ik ben een watermens en geniet enorm van watersporten. De SUP trainingen laden mij mentaal op, dit is heel duidelijk merkbaar en de passie die ik heb ontwikkeld voor het suppen heeft mijn leven het afgelopen jaar in positieve zin verandert.

Het is ook erg fijn dat je bij SUP&GO het hele jaar door kan trainen. Door het weer, maar ook door het wisselen van de seizoenen ervaar je elke keer een andere wereld op het water. Het is voor mij niet in woorden uit te drukken hoe ik hiervan geniet. Hoe bar het weer ook is, ik geniet elke keer weer van de mooie omgeving en het buiten zijn tijdens de trainingen. Ik ben trouwens het liefst op het water met wild en onstuimig weer. De magie die je op het water vindt trekt mij enorm aan.

Fysiek merk ik dat ik veel sterker ben geworden. Ik merk dat in mijn hele lichaam en voornamelijk in mijn “core”. Mijn rug is sterker, waardoor ik een betere houding heb gekregen.

De combinatie van fysieke inspanning en mentale ontspanning tijdens een training van anderhalf uur is voor mij goud waard en de reden dat ik altijd uitkijk naar de volgende training.

Heb je nog een “Sup-wens”?

Iets wat je bijvoorbeeld graag zou willen leren/doen?

Komend jaar wil ik mijn gemiddelde snelheid verhogen en ik zou graag de pivot turn willen beheersen. Ik kijk ook uit naar meer downwind ervaring. Downwinden vind ik trouwens het meest spannende element van het suppen, want dit brengt mij nog ver uit mijn comfort-zone.

Waarom suppen bij SUP&GO?

Bij SUP&GO is “the sky the limit”, want elke training is weer anders dan de vorige en ze bieden je elke training een fijne dosis uitdaging. De trainers hebben een dusdanig hoog SUP niveau dat zij je ongelimiteerd uitdaging en ontwikkeling kunnen blijven bieden. Diane en Marnix hebben een enorme passie voor de SUP sport en dat merk je! De gezelligheid en sfeer binnen de club is ook enorm fijn. Naast de trainingen bieden ze bij SUP&GO ook nog andere superleuke andere activiteiten aan zoals SUP&(the)City en SUP&GO clinics. Ik ben trots dat Diane en Marnix SUP&GO gestart zijn in Harderwijk en kijk enorm uit naar mijn tweede jaar trainen bij de club.

Aan wie uit de trainings-groep zou je dit supstokje willen doorgeven?

Mirjam mag het stokje overnemen. Het is echt een feestje om met Mirjam te trainen. Altijd lachen!Suppen Harderwijk, Suppen Veluwemeer, Suppen Randmeren, Suppen Gelderland, Suppen met hond, Sup-les, Suppen beginners, teamuitje.

120 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page