top of page
  • Foto van schrijverinfo863020

SUP&GO bestaat 2 jaar.

Bijgewerkt op: 13 apr. 2022

November 2019, een gezellige avond met een vriendin en een glas wijn. Of een paar. Dat weet ik niet meer... ik ga naar binnen zoals altijd, uitkijkend naar een gezellige avond met altijd goede gesprekken.

Een paar uur later loop ik naar buiten wetende dat ik zojuist een belangrijke beslissing heb genomen, ik wil mijn eigen bedrijf starten.

Ik wil mensen mee het water op nemen, ik weet dat ik dat kan. Niet langer willen werken als manager maar doen waar ik blij van word: suppen.


Wanneer ik Marnix vertel wat ik van plan ben worden zijn ogen een tikkeltje groter: "dat wil ik ook" zegt hij. Na een paar goede gesprekken besluiten we het samen op te gaan zetten maar wel met de afspraak: de vriendschap mag hier niet onder gaan leiden. Niet dat we elkaar die garantie 100% kunnen geven maar daar willen we beide wel scherp op zijn. Deze vriendschap is ons te veel waard. En toen begon het brainstormen en werden de plannen steeds concreter.


Het lastigste? Niemand vertelt je hoe je het moet doen, wat er allemaal bij komt kijken. Wij wilden gewoon mensen laten ervaren wat wij ervaren. Onze passie en enthousiasme overdragen op anderen. Op het water staan, blije gezichten zien.

Maar toen: boekhouding... wat?

Administratie... hoezo?

Belastingen... zzzz

BTW... duh!

Facturen... hoe dan?

Offertes... uuuhhhhh?

Contant betalen... waarom?

Aaahh ja, die laatste snappen we nu maar al te goed ;-) Het hoort er allemaal wel bij en gelukkig zijn er voldoende mensen die je een beetje op weg helpen.


Voor ons is SUP&GO niet alleen maar mensen het water op laten gaan.

Het gaat ons om de gehele beleving

Een warm welkom, een goede instructie, vragen kunnen beantwoorden, een praatje maken, interesse tonen, foto's maken voor een blijvende herinnering. Over alles is nagedacht, veel bereiden we tot in de puntjes voor. We zijn naar onszelf en ook naar elkaar super kritisch. Om het beste te halen uit onze SUP-school wat erin zit. Om iedere deelnemer met een goed gevoel te laten vertrekken. We vragen ons soms wel af: wanneer stopt dat? Het overal over blijven nadenken en altijd maar denken "hoe kan het beter en wat wil de deelnemer het liefste?"


We denken dat we nog lang niet uitgedacht zijn.

We hopen in ieder geval van niet. We worden enorm blij van dit mooie werk inclusief het computerwerk. We hebben beide naast SUP&GO Harderwijk geen andere baan meer. Een grote stap voor ons beide maar als we SUP&GO nog verder willen laten groeien dan heb je tijd en ruimte nodig om dat te proberen. En het mooie: we hebben er alle vertrouwen in dat we straks niet meer uit het Harderwijkse straat/water-beeld zijn weg te denken. En het allermooiste? De vriendschap is alleen maar hechter geworden.


Op naar de volgende mooie SUP&GO jaren!


90 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page