info863020
Sup board kopen
Bijgewerkt op: 22 mrt. 2022
Als je eenmaal hebt gesupt dan ga je toch al wel snel alle voordelen daarvan zien, naast dat je het blijkbaar ontzettend leuk vindt om te doen: Je hebt niet veel nodig, een board dat bij jou past, een peddel (welke vaak mee geleverd wordt bij het board) en een plek om hem op te bergen (opgeblazen of niet.) En dan begint de zoektocht en dat is voor heel veel mensen een drama.
Je hoeft het woord ‘sup’ maar te googelen of de boards in alle kleuren, soorten en maten vliegen je om de oren.
Een veel gemaakte fout? Een (te) goedkoop board kopen. Nu weten wij echt wel dat niet iedereen evenveel geld te besteden heeft maar als je dan een board wilt kopen waar je echt plezier aan kan gaan beleven dan is het belangrijk je goed te laten adviseren. Want je kan €250,- uitgeven voor een board omdat die binnen je budget valt, maar als je er vervolgens op staat en je komt tot het besef dat je geen sup-board maar een luchtbed hebt gekocht, dan is dat toch doodzonde.
Je kent het misschien wel, je bent op het water of je zit ergens op een steiger en in de verte zie je iemand op het water staan. Letterlijk óp het water staan. Want je ziet niets onder hun voeten vanuit de verte. Je ziet dat ze een peddel in de handen hebben, je ziet ook dat ze zich voortbewegen dus je zou toch moeten verwachten dat ze ergens óp staan.
Als diegene dan dichterbij komt zie je aan de voorkant een driehoek omhoog steken en aan de achterkant idem dito.
In den volksmond ook wel ‘de drijvende banaan’ genoemd.
Het nadeel van een dergelijk board is dat die vaak voor volwassenen veel te weinig volume heeft. Door het gebrek aan volume is het board niet stabiel en ben je meer op je board aan het klimmen dan dat je aan het peddelen bent. Voor kinderen zijn deze boards trouwens wel leuk. Zij hebben minder gewicht waardoor ‘de banaan’ minder zichtbaar wordt.
Het voordeel van een kwalitatief goed board kopen die bij jou (en je doel ‘wat wil je ermee’) past is dat je er natuurlijk veel meer plezier aan gaat beleven en je er ook vaak meer vaaruren mee kan maken dan een minder duur board. Maar hoe beslis je dan welk board bij jou past?
Er zijn verschillende winkels in Nederland waar je boards kan uitproberen en goed advies kan krijgen. Top-service! Maar..... er zijn natuurlijk ook Sup-scholen waar je een privéles kan boeken. Een beetje sup-school heeft verschillende boards liggen: van beginners tot elite. Inflatable en hardboards.
En vaak hebben die instructeurs ruime ervaring om jou uiteindelijk een goede keus te laten maken.
Twee vliegen in een klap. Nou, eigenlijk drie, want als je naar een Sup-school gaat dan kan je boards uitproberen, je krijgt een goed advies én je kan ook nog eens aan je techniek werken.
WIN WIN WIN!
Wij weten trouwens nog wel een leuk adresje ;-)

Suppen Harderwijk, Suppen Veluwemeer, Suppen Randmeren, Suppen Gelderland, Suppen met hond, Sup-les, Suppen beginners, teamuitje.