top of page
  • Foto van schrijverinfo863020

Kramp

Bijgewerkt op: 22 mrt. 2022


Dit is iets wat je vooral de eerste paar keer hebt als je op de SUP stapt. Een krampachtig gevoel in je voeten. Had je niet verwacht he?! Het zijn de voeten die vooral in beginsel protesteren. Dit heeft alles te maken met spanning. Spanning in het lijf maar ook in het hoofd. Er is iets waardoor veel mensen deze spanning hebben. Gek eigenlijk want er kan je niets gebeuren. Nou ja, bijna niets.


Door de spanning willen je tenen zich uit alle macht vast klauwen aan de SUP met als gevolg dat je pijntjes krijgt aan de pootjes. Niet echt relaxed aangezien je niet even een wandeling over je board kan maken om de voeten te laten ontspannen. Maar waar komt die spanning dan vandaan?


Vaak zijn de meeste mensen gespannen omdat ze niet in het water willen vallen. Daardoor schiet het lijf in de kramp en dat voel je het meest aan je voeten (en de knikkende knieën).

Het klinkt gek maar je kunt maar beter gelijk een keer van je board af springen of vallen

Dat haalt heel veel spanning weg. We horen het veel deelnemers ook zeggen: 'waar ben ik nou bang voor, het is maar water.' En als ze eenmaal gevallen zijn horen we vaak dat ze nu relaxter op het board staan. De duik is immers al genomen. Het weer op het board kunnen komen, daar zit vaak ook spanning waardoor tenen extra gaan klauwen in het board.


Kan ik kramp in mijn voeten dan voorkomen?

Deels. Wat werkt is door een beetje te wiebelen met je tenen. Ben je een held dan probeer je de voeten een beetje te verplaatsen. Meer dan dit kun je eigenlijk niet doen. Als je merkt dat de kramp erg vervelend is dan kun je ook even op je board gaan zitten. Desnoods even de voeten in het water laten hangen. De kramp verdwijnt dan vrij snel.


Overigens: hoe meer ervaring je krijgt hoe minder vaak je kramp hebt in je voeten. De meeste deelnemers bij SUP&GO hebben bij de tweede of derde les nauwelijks meer van die protesterende voeten. Dan komen de opmerkingen over een zere rug. Ook heel begrijpelijk (als je niet de juiste techniek toepast) maar daarover in een andere post later meer.


Verder is suppen natuurlijk echt een vet leuke sport maar je moet wel een beetje door kunnen zetten.Suppen Harderwijk, Suppen Veluwemeer, Suppen Randmeren, Suppen Gelderland, Suppen met hond, Sup-les, Suppen beginners, teamuitje.


160 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page