top of page
  • Foto van schrijverinfo863020

Boterhamzakjes

Bijgewerkt op: 15 mrt. 2022Ze bestaan: waterdichte hoesjes. Die hoeven niet eens zo gek veel te kosten. En het woord zegt het al. Het hoesje voor je telefoon is waterdicht. Er kan geen water inkomen dus het beschermt je telefoon, mooie uitvinding. Op zich geen hogere wiskunde.

Het is altijd slim om je telefoon bij je te hebben, helemaal als de wind lekker aan het waaien is of je alleen het water op gaat.

Maar soms, heel af en toe, dan raak je wel eens wat overmoedig. Dan ga je, ik noem maar wat….een downwinder maken over het Veluwemeer. Een mooie 12 km van begin tot eindpunt, een stuk welke je al tientallen keren gepeddeld hebt. En waarbij je (bijna) altijd op je board blijft staan. In ieder geval de laatste 3 keer….wat wordt je dan? Naïef? Overmoedig? Eigenwijs?

Alle drie of een combi van die drie waarschijnlijk. Dus als je dan van huis gaat en je kan dat waterdichte hoesje niet vinden maar wel weet waar de boterhamzakjes zijn dan is dat toch een mooi alternatief? En laten we er dan 2 omheen doen, gewoon voor de zekerheid! In mijn zwemvest is hij vast veilig. Tot hier nog in de volle overtuiging dat dat prima kan.

Als je dan het water op gaat en de wind van die dag een naam heeft gekregen van onze meteorologen dan weet je het wel.

Dan is het niet gewoon een harde wind, dan is het storm en storm is wel serieus anders dan harde wind. En het Veluwemeer is dan echt geen 'walk in the park.' Het gevolg: meerdere zwempartijen. Met als resultaat: een overleden I-phone.


Je kan nog wat schaapachtig naar het zwarte scherm staren en wat verbaasd naar je 2 zeiknatte boterhamzakjes (want die hebben je uiteindelijk verschrikkelijk in de steek gelaten.) Maar dat verandert natuurlijk niks aan de situatie. Je probeert die pot met rijst nog even maar stiekem weet je wel dat het onbegonnen werk is.

Hoe je dat thuis uitlegt? ‘Schat, ik ben thuis, dat was me een partij heftig op het water! Het is een wonder dat we het gered hebben. Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt! Echt…ik heb voor mijn leven gevreesd. Gelukkig is alleen mijn telefoon overleden en niet ik zelf, wat een mazzel hé.'


En dan snel weglopen!


104 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page