We krijgen best geregeld de vraag: ‘We hebben het nog nooit gedaan, kan ik dan wel huren?’ Ons antwoord is altijd: ‘Ja, dat kan.’

Bij SUP&GO krijgt iedereen altijd een uitgebreide instructie op de kant. De instructie is nagenoeg altijd hetzelfde maar wij vragen wel aan mensen of ze al eens eerder hebben gesupt. Als mensen echt nog nooit gesupt hebben is de instructie wat uitgebreider dan wanneer mensen al eens hebben gesupt en even een korte opfriscursus nodig hebben. De mensen die al veel ervaring hebben krijgen van ons een peddel, een board en een ‘heel veel plezier en tot straks-opmerking’.

Als er wat meer wind staat is de instructie weer een beetje anders. We vertellen wat we altijd vertellen maar we zijn nu uitgebreider over ‘hoe sup ik tegen de wind in.’ Vaak zijn mensen er niet van op de hoogte dat zij geboekt hebben wanneer er wat meer wind staat. Vaak zie je ze dan even een beetje schrikkerig kijken naar ons mooie, maar soms wat ruige, open water. Wij stellen ze altijd snel gerust: dit stukje tegenwind is maar een kort stukje, dat is ook nog eens op ondiep water dus lukt het niet dan kan je zo van je board afstappen én wij geven jullie duidelijke tips hoe je het beste tegen de wind in kan suppen.

Na de instructie gaan ze het water op. Waar nodig helpen wij ze nog even extra om goed weg te komen van de kant. Je ziet ze, op hun knieën, strijden in de wind en vaak komen ze op precies de juiste plek uit. Dan maken ze de bocht het centrum in en komen ze in vlak water terecht.

Naderhand vragen we altijd even hoe het ging. Het heeft onze verbazing geschetst dat 95% van de mensen het helemaal te gek vonden. Dat ze die golven juist wel leuk vonden, dat ze het even pittig vonden maar hebben gemerkt dat het ze goed afging. Alsof ze echt iets overwonnen hebben maar ook dat ze hebben gemerkt dat suppen echt iets van je vraagt. Het is net work-out! Yep….een hele beste zelfs. Voor je core, benen, billen, schouders, etc, etc.

Toen wij SUP&GO startten annuleerden wij geregeld nog verhuur vanwege de wind. Door te ervaren hoe mensen reageren op een klein stukje suppen met wind tegen hebben wij nu onze ‘grens’ bepaald met hoeveel knopen wij mensen het water op laten gaan. En zitten wij bijna tegen die grens aan, dan mailen of bellen wij de mensen om ze daarvan op de hoogte te brengen. Dat vinden we wel zo aardig: wij weten hoe hard het gaat waaien. Wij weten inmiddels dat weinig mensen dat zelf doorhebben als ze in een zonnige achtertuin zitten. We laten dan de keus bij de deelnemers en storten het geld terug als er toch voor gekozen wordt om niet het water op te gaan. En komen ze alsnog, dan zijn ze voorbereid en dat is altijd fijn.

Wat wij willen is dat mensen een leuke ervaring hebben. Niemand heeft er iets aan als ze in het riet belanden of met een klein trauma van het water af komen. En blijft deze afweging steeds spannend? Ja, absoluut! Niks is zo veranderlijk als het weer. Wij kijken soms wel 20 keer per dag op onze wind-app en turen net zo vaak naar het water. Dat is niet overdreven maar dat hoort erbij.

Safety first!

Terug naar berichten