In de zomer begonnen wij al na te denken over het najaar: wat gaan we doen om de mensen op die sup te houden!

Voor ons is suppen in de herfst en in de winter niet meer dan normaal
Maar we hebben gemerkt dat dat voor heel veel mensen niet zo is. Vooral door naar de vraag van onze deelnemers te luisteren hebben wij de SUP&(the)CITY’s bedacht. In een iets meer beschutte maar nieuwe omgeving peddelen in een gezellige groep. Iedere eerste zondag van de maand rijden wij naar een leuke stad en nemen wij mensen daar mee het water op. Voor de meesten een hele nieuwe ervaring wat ze zelf niet zo snel zouden doen, maar zo in de groep met SUP&GO heel leuk vinden. Voor ons best spannend want….waar kunnen we het beste parkeren (met aanhanger), welke ronde gaan we peddelen, is het voor iedereen goed te doen, etc.

Zo’n City trip vraagt best wat voorbereidingstijd maar dat hebben wij er graag voor over. Omdat wij niet graag onvoorbereid op pad gaan zijn wij bijvoorbeeld voor Amsterdam (waar zo machtig veel mogelijkheden zijn) eerst maar eens een verkenningsronde gaan maken om zo een leuke tocht van ongeveer 2 uur uit te stippelen.

Google maps is onze grootste vriend
Wij zetten onze toeristische bril op om te komen tot een ronde die het leukste is voor de deelnemers. Zelf hebben wij al best een aantal keer in Amsterdam gepeddeld maar op de 1 of andere manier lijkt het dan meer op een race (inclusief draften) dan op een toeristische tocht. Voor ons gaat er dus ook een hele nieuwe wereld open!

Een stad bekijken vanaf het water verveelt nooit!
Inmiddels zijn de eerste Citytrips geweest: 1x naar Amsterdam en 2x naar Utrecht en gaan we niet alleen de eerste zondag van de maand maar worden er ook al zaterdagen ingepland. En het leuke is, iedere keer zien wij ook weer iets nieuws in de stad. En wij vervelen de mensen op de kant blijkbaar ook niet. Menigeen neemt even de moeite om zich los te rukken van al het winkelgeweld en kijkt nieuwsgierig over de rand waar de herrie vandaan komt. Hier en daar een opgetrokken wenkbrauw (dat doe je toch niet in de herfst?) maar voornamelijk glimlachende mensen die ons met een licht knikje begroeten. De telefoons worden er vaak bij gepakt en als we nog in 1990 zouden leven dan dan waren wij in menig plakboek verschenen. Nu verdwijnen wij op hun telefoons tussen alle gemaakte foto’s en vergeten die passanten vrij snel dat er ‘van die suppers door de stad gingen.’ Maar onze deelnemers? Die vergeten dit niet zo snel meer en hebben er weer een fantastisch leuke ervaring bij. De door ons gemaakte foto’s worden aan vrienden en bekenden getoond. Zij zullen ze bekijken, aandachtig luisteren naar hun verhaal, een glimlachje geven en zelfs misschien ook wel een licht opgetrokken wenkbrauw laten zien. Hopelijk glimlachen onze deelnemers terug en zijn ze in gedachten al bezig met de volgende trip.

Terug naar berichten