Hoe kwam je op het idee om te gaan suppen?
Een paar jaar geleden, toen ik even iets minder kon hardlopen, zocht ik een andere leuke manier van sporten. Ik had al eens gesupt en het leek mij leuk om dat als training te doen. Na kort zoeken kwam ik bij SUP&GO.

Hoe was je eerste ervaring?
Heel leuk en de verslaving was aangewakkerd! De tweede les mocht ik met de groep mee en er was toen veel wind. Ik vond het best spannend en moest flink buffelen, maar ik vond het geweldig! Buiten in weer en wind, ik voelde me helemaal in mijn element.

Wat brengt het suppen je (zowel fysiek als mentaal)
Even helemaal los van alles. Zodra ik op mijn board sta, de golfjes er tegenaan hoor slaan en de wind door mijn haren gaat voel ik dat ik leef. Heerlijk! En na een intensieve tocht voelt mijn hele lichaam voldaan.

Waarom suppen bij SUP&GO?
De techniek werd me goed uitgelegd en heel goed mee geoefend. En dat vind ik fijn, dat je weet waarom je bepaalde dingen moet doen. Er hangt een goede sfeer en er is van alles mogelijk. Ik begon met trainen, maar door wat fysieke dipjes doe ik nu voornamelijk touren. Vooral op de zondagochtend vind ik dat een mooi begin van de dag.

Heb je nog een ‘Sup-wens’? Iets wat je bijvoorbeeld graag zou willen leren/doen?
Samen met Sarah hebben we op de Noordzee gesupt, helaas waaide het toen niet genoeg voor echte golven. Een volgende keer gaan we wel leren op de golven te sup-surfen, dat lijkt me erg leuk om te doen. Verder vind ik het suppen “gewoon” in Harderwijk fijn. Vooral de ‘natuurstukjes’ en met name in het voor- en najaar.

Aan wie uit de training/tour-groep zou je dit sup-stokje willen doorgeven?
Met Janet is er altijd wat te kletsen, ik geef het stokje aan haar door.

Terug naar berichten