Niets heerlijker dan lekker in je korte broek suppen…

…bij een aangename 25 graden! Voor veel mensen is dit het ideale plaatje dat ze hebben bij suppen. Maar waarom zou je alleen maar in de zomer peddelen? Ook de andere seizoenen hebben hun charme. Gelukkig zijn er steeds meer die ontdekken dat juist ook de herfst en winter te gek zijn. Het vraagt alleen wel iets meer van de kleding. Daarom een paar korte tips. Anders dan velen denken is een wetsuit voor de gemiddelde tocht in de winter namelijk veel te warm.

Eigenlijk is het beter om je te kleden zoals je dat ook zou doen bij hardlopen.

Denk dus in laagjes. Wat het meest ideaal is, is om een zogenaamde Long John te dragen (2 mm). Dat is een dun neopreen broek met daar aan vast een bovenstuk zonder mouwen. Dat er geen mouwen aan zitten zorgt er voor dat je vrij kunt bewegen en geen schuurplekken krijgt. Draag hierbij een strak thermoshirt zodat je warm blijft maar ook je zweet goed kwijt kunt. Combineer dit alles met een waterdicht (ademend) jack. Beetje afhankelijk van of je gaat touren of racen. En een fel kleur jack kiezen is verstandig, zo ben je goed zichtbaar op grauwe grijze dagen op het water.
Mocht je nu per ongeluk een duik nemen dan zal dit voldoende bescherming geven.

En dan de schoenen.
In tegenstelling tot de bovenkleding, die je juist niet te dik wil hebben, kun je het beste zoeken naar dikke surfschoenen. Een dikte van 5mm is vaak voldoende. Heb je nu nog steeds last van koude voeten? Koop de schoenen iets ruimer en combineer het met een paar dunne neopreen sokken. Deze hele outfit is natuurlijk nog op te leuken met een geinige muts en dunne handschoenen. Maar dat is meer voor de echt heel koude dagen.
Tot slot: neem een waterdichte tas mee met eventueel een droog/warm shirt en een thermosfles met hete thee.

Wedden dat je zo een heel toffe en avontuurlijke winter gaat krijgen!

Terug naar berichten