De SUP&GO CUP. Ons jaarlijkse evenement waar iedere supper aan mee kan doen. Waarom? Omdat het geen mega lange afstanden zijn en daardoor dus goed te overzien. Wij willen dat dit een laagdrempelige wedstrijd is maar zéker ook leuk genoeg voor de meer ervaren supper. Dus: leuk genoeg voor de NK toppers en als je wat minder ervaren bent leuk genoeg om jezelf uit te dagen.

In 2022 zijn we begonnen met het organiseren van deze sup-wedstrijd. En wat onze wedstrijd uniek maakt is dat iedereen op een inflatable sup moet staan. Hardboards zijn niet toegestaan. Veel meer mensen suppen op een inflatable in vergelijking tot hardboards. Omdat die sups zoveel duurder zijn én flink wat ruimte in beslag nemen, die niet iedereen heeft, leek het ons een mooi idee om de sup-wedstrijd allemaal op inflatables te suppen. Daardoor kan je tijdens de technische race ook iets meer ‘risico’ nemen aangezien een inflatable board niet zo kwetsbaar is als een hardboard sup. Je kans op schade is dus zeer beperkt.

Daarnaast zit er ook een heel ander idee achter: de sup sport is nog niet zo groot dat je tijdens een wedstrijd tegen tientallen kan ‘strijden’.  Je mag al blij zijn als er 10 dames aan de start staan en als dan de helft op een hardboard staat en de helft op inflatables dan vinden wij dat een gemiste kans. Het is toch veel leuker om een beetje een ‘breed veld’ te hebben? Neem nu vorig jaar het NK: 5 dames op een hardboard en 7 op een inflatable. Als al deze dames mee doen met de SUP&GO CUP dan heb je meteen 12 dames aan de start staan. Oogt meteen een stuk gezelliger! Daarnaast heb je dan meer kans dat je wat leert tijdens de race. Want in je eentje suppen is lang niet zo leerzaam als mensen om je heen hebben tijdens een wedstrijd. Denk maar eens aan je tactiek bij een boei als het wat drukker is of draften tijdens de wedstrijd kan natuurlijk sneller als er meer mensen om je heen suppen.

De wedstrijd kent 3 individuele onderdelen: de boulevard-race (van 2km), de technische race (van 2km) en de sprint. Aan het einde van de dag staat er een groepsrace op het programma: de XL-sup race en dit jaar gaan de teams tegen elkaar strijden op het water. Met 6 personen op 1 sup-board, om een boei heen om vervolgens weer kneiterhard terug te suppen. Wij kunnen je vertellen: vét lachen en dit zorgt echt voor verbinding in het suppen! We willen stuk gaan maar zeker ook lachen!

De prijsuitreiking aan het eind van de dag hoort er ook wel bij. Wij werken met leeftijdscategorieën zodat het een eerlijke strijd is: leeftijd t/m 39 jaar, 40 t/m 49 jaar en alles daar boven.

Uiteraard mogen de kinderen en de jeugd ook deelnemen! Graag zelfs want uuhhh…zij zijn toch echt de sup-toekomst, dan kunnen wij oude knarren straks lekker vanaf de kant mee genieten.

Wil jij dus eens proeven aan een wedstrijd, zoek jij de gezelligheid in onze sport of wil jij je gewoon maximaal uitdagen deze dag? Geef je dan nu op via info@supandgo.nl. Graag even naam, leeftijd, geslacht vermelden.

Terug naar berichten