Hoe kwam je op het idee om te gaan suppen?

Ik ben een watersport liefhebber en suppen stond al enige tijd op mijn lijstje. Totdat ik vorig jaar dichter bij het water ging wonen en toen dacht ik nu ga ik ook gelijk beginnen met suppen.

Hoe was je eerste ervaring?

Beetje zenuwachtig omdat ik niemand kende en nooit op een supboard stond, maar aan andere kant had ik ook erg veel zin in. Nieuwe sport met nieuwe uitdagingen. Waren allemaal super gezellige gasten bij en het mooi weer hielp ook mee. Maar nooit had geweten dat suppen staat voor hardwerken 😊

Wat brengt het suppen je (zowel fysiek als mentaal)

Op beide aspecten kan ik mijn grenzen steeds en verder verleggen. Terwijl ik geen 20 meer ben merk ik toch dat ik lichamelijk steeds sterker wordt en een betere conditie krijg. Daarnaast suppen is ook een technische sport. Combinatie van conditie met bewaren van je balans en de juiste techniek is erg belangrijk en essentieel.

Mentaal, heb ik er heel veel aan suppen gehad. Vanuit verleden heb ik twee slechte ervaringen met het water/ zee. Suppen help me om mijn angst te overwinnen en tegelijk mijn grenzen te verleggen.

Je kan rustig suppen en vanaf het water intens genieten van je de wereld om je heen. Maar je kan ook fanatiek trainen totdat je er bij omvalt (bewijzen van spreken 😊 )

Maar zelfs na een training in windkracht 7.5 tot 8 met golven tot onder je knie kan je genieten van suppen. Maar je moet wel een doorzetter zijn en niet erg vinden om 6 tot 7 keer in het water te vallen in de winter ☹

Heb je nog een ‘Sup-wens’? Iets wat je bijvoorbeeld graag zou willen leren/doen?

Ik zie mezelf nog steeds als een beginner en moet nog hoop leren. Maar als ik toch moet kiezen dan zou ik graag iets meer aan mijn techniek wil werken op lange afstanden met verschillende intervallen.

En misschien ooit lekker op zee suppen maar wel in de zomer 😊

Aan wie uit de training-groep zou je dit sup-stokje willen doorgeven?

Aan mijn sportbuddy Marliz 😊

Terug naar berichten