Ik zit op voetbal, tennis, atletiek…….Dat hoor je toch vaak. Maar ook steeds meer sportievelingen zitten dus op suppen. Nu is “zitten” misschien niet de beste uitdrukking voor een sport waarbij je, als het goed is, gewoon staat. Hoe dan ook is het zo dat velen ondertussen hebben ingezien dat suppen een echte sport is, en niet iets hoeft te zijn wat je heel af en toe eens doet.
Maar wat maakt het nu tot zo’n populaire sport?
 
Net als bij zwemmen gebruik je alle spieren. Het kan bovendien een heel intensieve workout zijn waarbij je bijna twee keer zoveel calorieën verbruikt als bij hardlopen. En dan de natuur elementen die je niet alleen lichamelijk aan de bak zetten maar ook nog iets doen met je geest. Suppen is de ultieme mindfulness.
Anders dan bij veel andere sporten is het alleen niet zo blessuregevoelig.
Gunstige bijkomstigheid dus! Niet gek dus dat steeds meer sportieve lieden dus op suppen “zitten”.
Ook steeds meer kinderen gaan op suppen. De Young Bloods worden ze ook wel genoemd. Een stoere naam voor een stoere sport. De kids staan op het board alsof ze vaste land onder hun voeten hebben. Nogal frustrerend voor menig volwassene, maar hé, we gunnen ze dat. Harderwijkse Young Bloods….klinkt wel toch?
Terug naar berichten